Výpočet, hodnocení a snižování ztrát, způsobených překročením telerančních hranic - Tošenovský, Josef
Straty, spôsobené prekročením tolerančných hraníc tvoria významnú položku v celkových nákladoch. Odhad očakávaných strát pre prípad, že sledovaný ukazovateľ kvality má, respektíve nemá normálne rozdelenie. Vyhodnotenie vypočítaných hodnôt.