Formovanie koncepcií hospodárskej politiky v historickom kontexte - Frianová, Viera
Význam hospodárskej politiky a hospodársko-politickej koncepcie pre vládne orgány a štát. Charakteristika štyroch doteraz sformovaných koncepcií hospodársko-politického systému: liberálna, neoliberálna, intervencionistická (reformná) a tradičná marxistická (príkazová, direktívna) koncepcia hospodárskej politiky.