Turecko ide do únie cez energie - Slovák, Kristian
Zblíženie Turecka a EÚ. Turecko predstavuje prirodzenú križovatku a geografické spojenie medzi Európou a Áziou. Prepravná kapacita. Dôležitosť tranzitu plynu pre Turkov. Cieľom Turecka je vytvorenie spoločného regulačného rámca na obchodovanie s energiami medzi krajinami juhovýchodnej Európy a EÚ.