Kapitalizačné dôchodkové systémy v Európe, ich klady a nedostatky - Rievajová, Eva
Systémy dôchodkového zabezpečenia v EÚ a v ďalších ekonomicky rozvinutých krajinách predstavujú určitý variant tzv. trojpilierového modelu. Pre prvý, verejný pilier, je charakteristický priebežný systém financovania. Ďalšie dva piliere majú kapitalizačný charakter. Zatiaľ čo viaceré krajiny SVE išli cestou systémovej zmeny zavedením druhého povinného kapitalizačného piliera, pôvodné krajiny EÚ 15 išli cestou parametrických zmien pôvodného systému. Problémy fungovania a možné riziká kapitalizačného dôchodkového systému.