Hypotekárne bankovníctvo v Nemecku po prijatí novej legislatívy - Horvátová, Eva, 1958-
Hypotekárne bankovníctvo v Nemecku predstavovalo základný model pre mnohé európske krajiny, medzi nimi aj pre Českú a Slovenskú republiku. Prvý zákon o hypotekárnom bankovníctve v Nemecku (1900) platil s malými zmenami až do roku 2005, kedy došlo k významnej zmene legislatívy. Bol prijatý zákon o hypotekárnych záložných listoch, ktorý kladie na prvé miesto hypotekárne záložné listy, upúšťa od princípu špecializácie a prináša viaceré inšpirácie pre európske krajiny. Finančné inovácie v oblasti hypotekárnych záložných listov - záložné listy Jumbo a Global. Finančné inovácie v oblasti hypotekárnych úverov.