Tretí pilier dôchodkového poistenia v kontexte reformných procesov - Rievajová, Eva
Reformy systémov dôchodkového poistenia zohrávajú kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní finančnej konsolidácie, kvality a udržateľnosti verejných financií. Dôchodková reforma v SR vychádza z trojpilierového modelu, kde prvý pilier je povinný, priebežne financovaný. Druhý prezentuje kapitalizačný pilier - starobné dôchodkové sporenie a tretí pilier je dobrovoľné doplnkové dôchodkové sporenie. Tretí pilier je rozdiskutovaný v tomto príspevku. Príspevok poukazuje na jeho význam, podporu zo strany štátu a súčasný stav.