Bude Európska únia anglofónna? - Bláhová, Mária
Angličtina má všetky predpoklady stať sa spoločným jazykom pre EÚ. Niektoré členské krajiny sa bránia náporu angličtiny, avšak ich úsilie je do značnej miery márne. Mnohé vedecké disciplíny majú viac menej výlučne anglickú terminológiu, tento jazyk sa stáva pre odborníkov dorozumievacím prostriedkom na celom svete. Európsky integračný proces vyžaduje spoločný jazyk - všetky fakty v tejto oblasti hovoria v prospech angličtiny.