Medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor IPSAS 4 - Efekty zmien v kurzoch cudzích mien, IPSAS 5 - Náklady na úvery a pôžičky - Majorová, Miriam
IPSAS 4 - Efekty zmien v kurzoch cudzích mien. Určenie funkčnej meny. Účtovanie transakcií a zostatkov v cudzích menách. Prepočet účtovnej závierky na menu prezentácie. IPSAS 5 - Náklady na úvery a pôžičky. Porovnanie s pripravovanou novou slovenskou metodikou na príklade konkrétnych syntetických účtov.