Activity based costing - Košovský, Ivan
Activity based costing model (ABC) predstavuje finančno-matematický model firmy, ktorý pomocou nefinančných ukazovateľov transparentne popisuje toky finančných zdrojov a ich dopad vo forme nákladov v porovnaní s výnosmi znázorňuje ziskovosť činnosti a produktov firmy v niekoľkých dimenziách.