Cesty volajú po návrate na rieky - Prikryl, Pavol
Dopravné preťaženie európskeho diaľničného systému prináša so sebou kapacitné, časové a environmentálne problémy. EÚ preto plánuje presunúť dopravu z ciest na iné druhy dopravy. Dobrou voľbou je vnútrozemská vodná doprava. Nový európsky akčný program NAIADES a jeho päť cieľov - narastajúci podiel na trhu, modernizácia flotily, pritiahnutie zručných a kvalifikovaných pracovníkov, zlepšenie imidžu sektora, nová infraštruktúra.