Expanzní strategie zahraničních firem - Kaufmann, L.
Česká republika ako atraktívne miesto pre expanziu zahraničných firiem. Tri stupne transferu kompetencií zahraničnej firmy na pobočku v Čechách. Stratégia v oblasti výskumu a vývoja, nákupu, výroby, marketingu a predaja. Vysoká úroveň firemných funkcií v zahraničných firmách etablovaných v Čechách (F. X. Meiler, Behr, Lurgi Lentjes, DaimlerChrysler). Príklad z firemnej praxe.