Právna úprava a daňová problematika organizácií neziskového sektora v SR od 1. januára 2007 - Mečár, Miroslav
Predmet dane neziskových organizácií. Právne postavenie neziskovej organizácie. Založenie a vznik neziskovej organizácie. Zrušenie a zánik neziskovej organizácie. Hospodárenie neziskovej organizácie. Právne postavenie nadácie. Založenie a vznik nadácie. Zrušenie a zánik nadácie. Použitie majetku nadácie. Iné použitie majetku nadácie a nadačného imania. Účelová viazanosť prostriedkov. Sankcie. Ochrana anonymity darcu.