Príčiny a ekonomické zdroje financovania terorizmu v medzinárodných vzťahoch - Hoľková, Anna
Terorizmus ako najčastejšie skloňovaná bezpečnostná hrozba na svete. Financovanie terorizmu - Saudská Arábia, Zjednotené arabské emiráty, Kuvajt - bohatí jednotlivci, a rodiny, ale aj banky, obchodné, nevládne a charitatívne organizácie, školy, mešity, výcvikové tábory na celom svete. Saudská Arábia prostredníctvom rôznych učebníc a kníh rozširuje militantnú doktrinálnu interpretáciu islami nasmerovanú proti Američanom, kresťanom a židom. Svätá vojna. Každá teroristická skupina má jeden a viac mechanizmov na svoje financovanie. Konvencie a dokumenty na potláčanie financovania terorizmu v celosvetovom meradle (OSN, Európska únia).