Korupcia vo verejnej správe - Hrašková, Dagmar
Definícia korupcie. Prijímanie úplatku a inej náležitej výhody. Podplácanie. Nepriama korupcia. Neoznámenie, neprekazenie trestného činu a účinná ľútosť. Zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Korupcia v zdravotníctve. Hlavné dôvody inklinácie k poskytovaniu a k akceptácii úplatkov v zdravotníctve. Korupcia v súdnictve. Korupcia na úrovni samospráv. Korupcia na úrovni štátnej správy so zameraním na verejné obstarávanie. Príčiny korupcie vo verejnom obstarávaní. Škodlivosť korupcie. Opatrenia potrebné na boj proti korupcii.