Energetika v Slovenskej republike v kontexte rozvoja vzťahov s Ruskou federáciou - Drieniková, Kristína, 1982-
Odkázanosť Slovenskej republiky na dovoz ropy a zemného plynu. Ruská federácia ako jediný partner Slovenska v oblasti dodávky ropy a zemného plynu. Energetický dialóg Európskej únie a Ruska. Energetická politika Slovenskej republiky. Slovensko ako tranzitná krajina vo svetovom obchode s energiou. Nový plynovod po dne Baltského mora - Nord Stream.