Niektoré problémy riešenia regionálnych disparít v slovenskej ekonomike - Vagaská, Jaroslava
Vplyv priemyselných parkov na hospodárstvo regiónov, ako aj schopnosť viazať zahraničný kapitál. Priemyselné parky, v ktorých sa v uplynulých rokoch čoraz častejšie začali sústreďovať priame zahraničné investície predstavujú popri čerpaní prostriedkov z európskych fondov výrazný impulz pre slovenský priemysel a regionálnu ekonomiku. Priemyselné parky môžu výrazne prispieť k zmierneniu disparít medzi regiónmi.