Zásady medzinárodného práva v súčasnom svete - Azud, Ján
Význam zásad medzinárodného práva v súčasných medzinárodných vzťahoch. Uplatňovanie zásad medzinárodného práva v konkrétnych situáciách - Zásada zákazu hrozby a použitia sily v medzinárodných vzťahoch, Zásada mierového riešenia medzinárodných sporov, Zásada práva na život v mieri, Zásada rovnakej bezpečnosti, Zásada rozumnej obrannej dostatočnosti, Zásada mierového riešenia medzinárodných sporov, Zásada neintervencie, nezasahovania do vnútorných vecí štátov, Zásada rovnoprávnosti a sebaurčenia národov, Zásada zvrchovanej rovnosti štátov, Zásada svedomitého plnenia záväzkov, ktoré štáty prevzali podľa Charty. Problematika uplatňovania ďalších zásad medzinárodného práva.