Jednoduché metódy viacrozmerného porovnávania a ich aplikácia na kraje Slovenskej republiky za roky 1997 - 2003 - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Charakteristika viacrozmerných štatistických súborov a viacrozmernej štatistickej analýzy. Voľba váh ukazovateľov. Metódy porovnávania. Metóda váženého súčtu poradí. Bodovacia metóda. Metóda normovanej premennej. Metóda vzdialenosti od fiktívneho objektu. Aplikácia jednoduchých metód viacrozmerného porovnávania. Zhrnutie dosiahnutých výsledkov.