Ruský medveď sa nebojí ochladenia klímy - Pressburg, Adrian Peter
Rusko pozastavilo 14. júla 2007 účasť na plnení Zmluvy o obmedzení konvenčných zbraní v Európe (CFE). NATO na jednej strane a Rusko na druhej. Otázkou je či sa znova obnovia preteky v zbrojení medzi Západom a Ruskom. Moskva je odhodlaná posilňovať vojenský potenciál, hoci ekonomika krajiny "stojí a padá" na vývoze ropy a plynu.