Politicko-ekonomická analýza slovenskej ekonomiky v komparácii s českou ekonomikou - Šulajová, Irena
Analýza dvoch problémových rokov (2004/2005) Slovenska v porovnaní s Českou republikou na základe porovnania vybraných ekonomických ukazovateľov - HDP, PZI, zahraničný obchod, priemerná mzda, nezamestnanosť a zamestnanosť, inflácia. Slovensko by sa malo venovať skôr odstráneniu regionálnych rozdielov v ekonomických ukazovateľoch ako rastu ekonomiky na makroúrovni.