Problémy prijatia eura a výhody pre obchod - Fidrmuc, Jaroslav
Výhody, ktoré prináša euro pre obchod v krajinách, ktoré túto menu už využívajú. Aké výhody by prinieslo zavedenie eura pre Slovensko - predpokladá sa zvýšenie rastu obchodnej výmeny, postupný rast hrubého domáceho produktu, postupný rast životnej úrovne. Problémy, ktoré prinesie zavedenie eura, a na ktoré sa treba dopredu pripraviť - znehodnotenie úspor a bežných príjmov, vysoké náklady na zavedenie eura, zostrenie konkurencie, ktorá je už aj tak v eurozóne ostrá.