Techniky uspokojovania potrieb zamestnancov - Adamková, Hana, 1969-
Výkony zamestnancov sú tým lepšie, čím viac sa kladie dôraz na uspokojovanie vyšších potrieb. Každé správanie je podmienené potrebami, ktoré sa zamestnanec snaží prostredníctvom práce uspokojiť. Uspokojovanie potrieb začína zamestnanec na najnižšom stupni smerom nahor. Výkony zamestnancov sú tým lepšie, čím viac sa kladie dôraz na uspokojovanie vyšších potrieb. Motivátory a hygienické faktory. Kombinácia motivačných a hygienických faktorov.