Využitie všeobecne uznávaných zásad pri formovaní bilančnej politiky účtovnej jednotky - Hurtoňová, Martina, 1977-
Uplatňovanie všeobecne uznávaných účtovných zásad prostredníctvom bilančnej politiky v účtovnej jednotke. Charakteristika a obsah bilančnej politiky. Kreatívny prístup k riešeniu problematiky zaúčtovania účtovných prípadov. Nástroje bilančnej politiky. Etický aspekt aplikácie všeobecne uznávaných účtovných zásad v účtovníctve podnikateľov. Pravdivý a verný obraz ako výsledok aplikácie všeobecne uznávaných účtovných zásad.