Optimálne umiestnenie objektu - Brezina, Ivan, 1963-
Prístup na lokalizáciu oblasti umiestnenia skladového priestoru založený na metódach používajúcich vzdušné vzdialenosti medzi jednotlivými obytnými miestami. Výber lokality prostredníctvom ukazovateľa tonokilometra. Možnosti optimalizácie rozhodovania o umiestnení skladu na základe známych vzdialeností, či už najkratších, najrýchlejších, resp. preferovaných komunikácií a takisto predpokladaných odberných množstiev tovaru.