Rozklad bimodálneho rozdelenia - Dávid, Arnold
Rozdelenie pôvodného (heterogenného) súboru na dva homogénne súbory. Pri klasickom prístupe sa požaduje zložitý matematický aparát. Pri použití výpočtovej techniky je postup podstatne jednoduchší. Ilustračný príklad.