Outsourcing a ASP - prevádzka podnikových aplikácií - Vaculík, Juraj
Podnikovými aplikáciami sú akékoľvek aplikácie, poväčšine typu klient/server, ktoré sa nachádzajú v podnikovom prostredí. Outsourcing podnikových aplikácií ako jeden z najčastejšie používaných modelov selektívneho outsourcingu. Tvorba SLA v prevádzke podnikových aplikácií. ASP - Application service providing - model prevádzky akýchkoľvek aplikácií tak, že používateľ modelu si nekupuje infraštruktúru, ani licenciu aplikácie, ale ju konzumuje ako službu. Outsourcing podnikových procesov BPO (Business process outsourcing).