Niektoré vlastnosti triedy sčítacích rozdelení - Huťka, Dušan
Vymedzenie sčítacích rozdelení, ktorými je možné odhadnúť počet nastatia poistnej udalosti v nejakom poistnom portfóliu. Spôsob výpočtu takéhoto rozdelenia a odvodenie momentovej vytvárajúcej funkcie tohoto rozdelenia.