Integrácia afrických krajín a Európska únia - Gavaľová, Viera
Afrika - najzaostalejší región rozvojových krajín. Vznik množstva organizácií pre regionálnu spoluprácu smerujúcich k celoafrickej ekonomickej integrácii. Existujúce organizácie sa usiljú o ekonomickú aktivitu nielen v obchodnej oblasti, ale vo všetkých oblastiach na základe vzájomnej závislosti medzi zúčastnenými krajinami. Rozdiely a spoločné problémy jednotlivých afrických integračných zoskupení. Celoafrická ekonomická integrácia. Vybudovanie celoafrického spoločenstva sa odložilo do roku 2035. Dohody z Lomé a Dohoda z Cotonou.