Následky rozšírenia Európskej únie pre ekonomiku Ruska - Oleksik, Ivan
Ruská federácia je najväčší sused EÚ. Rozšírením EÚ o 10 nových členov nastala pre obe strany nová situácia, a to vďaka skutočnosti, že viac ako polovica zahraničného obchodu Ruskej federácie je práve s krajinami EÚ. Pozitívne, negatívne a protirečivé následky rozšírenia EÚ na ekonomiku Ruska.