Aktuálne problémy verejnej správy v stredoeurópskych krajinách združených v Európskej únií (s akcentom na státní správu) - Březina, Milan
Štruktúra návrhu koncepcie reformy verejnej správy je v súlade so súčasnou európskou koncepciou reforiem verejnej správy. Ťažisko koncepcie reformy verejnej správy. Podmienky úspešnosti reformy verejnej správy v Českej republike. Decentralizácia vo svetle súčasných európskych trendov. Hlavné problémy súčasnej verejnej správy v Čechách. Funkcia verejnej správy. Globálne tendencie vo verejnej správe. Tlak na minimalizáciu verejných rozpočtov. Narastajúci význam verejnej správy. Verejná kontrola v ČR.