Modelovanie dodávateľského reťazca v podmienkach neurčitosti - Reiff, Marian, 1978-
Článok sa zaoberá vplyvom neurčitosti (rizika) na návrh dodávateľského reťazca. Popisuje možné zdroje neurčitosti (rizika) v dodávateľskom reťazci a modelové možnosti zohľadnenia rizika pri jeho návrhu pomocou techník operačného výskumu, a to konkrétne pomocou stochastickej a robustnej optimalizácie. Detailne sa zaoberá robustnou optimalizáciou ako pomerne novým nástrojom pre riešenie optimalizačných úloh s nepresnými alebo chybnými dátami.