Podiel ekonomických a právnych vied na rozvoji verejnej správy a podnikania - Búšik, Jozef
Vymedzenie základných pojmov. Pojem priestor a jeho charakteristika. Výklad pojmu verejná správa. Priestor EÚ pre pôsobenie verejnej správy a posledné zámery súčasnej vlády pre danú oblasť v najbližšom období. Regionalistika, regionálny rozvoj. Problematika podnikania.