Rabat (zľava, skonto) a jeho ekonomické využitie v riadení zásob - Čemická, Katarína
Využitie rabatu pri nákupe väčšieho množstva tovaru. Konkrétny problém výberu najlepšieho dodávateľa, najlepšej veľkosti dodávky a súvisiacim intervalom medzi dodávkami tak,aby celkové náklady boli minimálne. Všeobecná platnosť postupu pri využívaní algoritmu na výpočet optimálnej veľkosti dodávky. Modely zásob s rabatom založené na deterministickom modeli zásob optimálnej veľkosti dodávok, avšak s rôznymi skladovacími nákladmi. Modely zásob s dvoma cenovými zmenami. Modely zásob s m - cenovými zmenami.