Vývoj inkubátorov vo vyspelých ekonomikách (USA a Spolkovej republiky Nemecko) - Rosenberg, Miloslav
História zakladania a vývoj inkubátorov vo svetovom hospodárstve. V súčasnosti je v USA cez 500, v Nemecku okolo 370 technologických inkubátorov. Kedy sú inkubátory životaschopné a úspešné. Výhody riadenia niekoľkých inkubátorov jedným manažérom. Výhody účasti podnikateľskej sféry v inkubátore, ktorý je založený pri univerzite. Technologické inkubátory sú významným determinantom zapájania MSP do vedy, výskumu, iniovácií, tvorby patentov, rýchleho uplatňovania výsledkov vedy a výskumu do hospodárskej praxe, ale súčasne aj využívania kvalifikovaných ľudských zdrojov a zvyšovania konkurencieschopnosti regiónov. Technologický inkubátor na Slovensku.