Normatívny prístup k viackriteriálnemu rozhodovaniu - Terek, Milan
Základné poznatky o teórii užitočnosti. Využitie axióm očakávanej užitočnosti v rozhodovacích situáciách v podmienkach neurčitosti. Rozhodovanie sa na základe maximalizácie očakávanej užitočnosti. Problém viackriteriálneho rozhodovania v podmienkach neurčitosti. Normatívny prístup, ktorý je založený na množine axióm o štruktúre preferencií rozhodovateľa.