Význam dodržiavania etických zásad v legislatívnych úpravách reklamy v EÚ - Škorvagová, Simona
Význam etiky v medzinárodnom marketingu. Legislatívna úprava reklamy v rámci EÚ. Za najvýznamnejšie oblasti právnej úpravy reklamy sú považované - klamlivá reklama, porovnávacia reklama, reklama potravín, reklama na tabak a tabakové výrobky, reklama liekov. Príslušné smernice. Etická dimenzia je neodeliteľnou súčasťou reklamy, no v reklamnej praxi často úmyselne obchádzaná. Snahy o sprísnenie a spresnenie legislatívnej úpravy reklamy v rámci EÚ.