Migrácia v Európskej únii - hrozba či nevyhnutnosť ? - Vargová, Andrea
Migrácia ako globálny jav. Medzinárodná migrácia. Narastanie nelegálnej migrácie. Rýchly nárast migrácie z Ázie do štátov EÚ. Medzinárodná migrácia - bezpečnostné riziko. Výzvou pre všetky krajiny je ako regulovať a usmerňovať migračný pohyb.