Kosovské dilemy slovenskej diplomacie - Weiss, Peter
Problematika štatútu provincie Kosovo ako predmet intenzívnej vnútropolitickej diskusie v Slovenskej republike. Vysoká senzitivita riešenia kosovského problému. Aktivity slovenskej diplomacie v oblasti podpory budovania občianskej spoločnosti v Srbsku a Čiernej Hore. Záujem Slovenskej republiky ako aj Európskej únie, aby sa riešenie, ktoré sa po usporiadaní Kosova prijme, nestalo negatívnym politickým precedensom. Z vyhlásenia Náronej rady SR k riešeniu budúceho štatútu srbskej provincie Kosovo.