Severní Irsko: lekce v ovládání nenávisti - Mravinač, Michal
Veľkopiatková dohoda (nazývaná aj Belfastská dohoda) schválená referendom v oboch častiach írskeho ostrova 22.5.1998. Politická situácia v Severnom Írsku v období po prijatí Veľkopiatkovej dohody. Výsledky volieb do severoírskeho zákonodarného Zhromaždenia v novembri 2003. Triumf radikálnych strán. Voľby v marci 2007 a vytvorenie vlády založenej na princípe "zdieľania moci".