Competitive advantage of small and medium-sized enterprises in Slovakia at the time of entry into the European Union. Research findings - Slávik, Štefan, 1955-
Konkurenčná výhoda ako zložitý fenomén, ktorý možno opísať pomocou vonkajších prejavov a vnútornej štruktúry. Skúmaný súbor malých a stredných podnikov preukázal nedostatočnú mieru medzinárodnej konkurencieschopnosti. Pomocou viackriteriálneho hodnotenia sa zistilo, že najväčším problémom konkurenčnej výhody je nedostatočná vzácnosť činností, zdrojov a spôsobilostí.