Aktuálny stav a perspektívy rozvoja slovensko-ukrajinskej cezhraničnej spolupráce v ekonomickej oblasti - Martyniv, Halina
V počiatočnom období rozvoja slovensko-ukrajinských vzťahov im chýbala patričná dynamika a cieľavedomosť. Terajšia etapa rozvoja slovensko-ukrajinských vzťahov je charakteristická pozitívnou dynamikou a ich posunom na úroveň konštruktívmeho partnerstva vo všetkých oblastiach politickej, hospodárskej a humanitárnej spolupráce. Cezhraničná spolupráca je jedným z prioritných smerov slovensko-ukrajinských vzťahov a dôležitou zložkou integračného smeru Ukrajiny.