Rozvojové problémy a potreby ČR a SR v rámci cezhraničnej spolupráce - Pauličková, Alena
Cezhraničná spolupráca je dôležitou súčasťou integračných procesov. Hlavný zámer spoločného rozvojového procesu je podporovať spoločný rozvoj regiónu. Spoločná cezhraničná stratégia. Slovensko-české cezhraničie má veľký potenciál pre rozvoj socio-kultúrnej a hospodárskej spolupráce a dobré podmienky pre rozvoj turizmu, životného prostredia a dopravnej infraštruktúry. Podpora cezhraničného regiónu a spolupráce. Nevyhnutnosť vytvorenia stabilných kooperačných sietí. Predmetom podpory kooperačných štruktúr bude budovanie a rozvoj spolupráce v oblastiach verejné služby, turizmus, hospodárska spolupráca, informatizácia, výchova a vzdelávanie, kultúra a občianske aktivity.