Biodiverzita - predstava a jej uplatnenie - Eliáš, Pavol
Definície biodiverzity. Biodiverzita ako vedecká koncepcia. Biologické zdroje a genofond. Úrovne a zdroje biodiverzity. Inventarizácia a monitorovanie biodiverzity. Ohrozenie, ochrana a obnova biodiverzity. Ukazovatele biodiverzity. Medzinárodná spolupráca pri výskume a ochrane biodiverzity. Ciele: zastaviť pokles biodiverzity do roku 2010.