Základní styly vedení lidí - výběr z teorie - Jemala, Ľubomír
Delenie štýlov vedenia ľudí z pohľadu využívania právomoci manažéra: 1. Autokratický štýl vedenia 2. Participatívny (demokratický) štýl vedenia 3. Liberálny (voľný) štýl vedenia ľudí. Identifikácia štýlov vedenia ľudí podľa manažérskej matice: orientácia na úlohy a orientácia na pracovníkov. Integrovaný model vedenia ľudí.