Spoločný vzdelávací a výskumný priestor v rámci euroregiónu BBK, spolupráca s praxou, skúsenosti a poznatky - Wagner, Juraj
Spolupráca v rámci euroregiónu Bílé - Biele Karpaty, spolupráca medzi vysokými školami v ČR a SR a možnosti jej rozširovania, skúsenosti so spoluprácou Trenčianskej univerzity A. Dubčeka s podnikmi a organizáciami v trenčianskom regióne.