Výber dodávateľskej základne a kritériá jeho hodnotenia - Poliačiková, Eva
Základným faktorom úspešnosti výrobných podnikov, ale aj podnikov služieb je poznanie potrieb zákazníkov. Dodávateľ je preto jeden z najdôležitejších článkov zaisťovania potrieb zákazníkov. Prvotným predpokladom a požiadavkou efektívneho nákupu založeného na marketingových princípoch je dobrá znalosť dodávateľa, jeho slabín a predností, zámerov, problémov a chýb, ktorých sa dopúšťa. Dôležité je poznanie jeho povesti, ako výrobcu či dodávateľa, jeho imidžu a značky. Postup procesu výberu nového dodávateľa. Rozhodovanie o voľbe dodávateľa má mimoriadny vplyv na výsledky hodnotenia každého podniku.