Európa regiónov - Lipková, Ľudmila
Charakteristika regiónov Európskej únie. Dnešných 27 členských štátov EÚ je v súlade s členením nomenklatúry územných štatistických jednotiek NUTS II, rozdelených na 268 regiónov. Regionálna politika Európskej únie - je dôkazom toho, že hlavným poslaním EÚ nie je vytváranie zisku jednotlivých štátov, ale zabezpečenie vyrovnaného sociálno-ekonomického rozvoja všetkých jej členských štátov a jednotlivých regiónov, ktoré tieto štáty tvoria.