Zvýšenie životného minima, jeho vplyv na daň z príjmov a sociálny fond - Piršelová, Dagmar
Podľa opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR č. 291/2007 Z.z. o úprave súm životného minima, s účinnosťou od 1. júla 2007, bolo zvýšené životné minimum pre jednotlivé kategórie obyvateľstva. Pre plnoletú fyzickú osobu mesačná suma životného minima sa zvýšila zo 4 980 Sk na 5 130Sk, t.j. o 150 Sk, čo je nárast o 3,01 percenta.