Mundellov – Flemingov model a makroekonomické premenné v Slovenskej Republike - Zemanová, Viera
Mundellov-Flemingov model - aplikácia štandartnej IS-LM analýzy v otvorenom hospodárstve. Agregovaný dopyt a IS krivka. Agregovaný dopyt a LM krivka. Platobná bilancia a PB krivka v podmienkach plávajúceho výmenného kurzu. Komparatívna statika. Fixný výmenný kurz verzus plávajúci výmenný kurz. Formulácia modelu a jeho estimácia pre SR.