Stimulace rozvoje mezi euroregiony - Vinklárik, Milan
Možnosť čerpania finančných prostriedkov Českej republiky z štrukturálnych fondov európskeho spoločenstva. Zameranie štrukturálnych fondov na zníženie rozdielov v úrovni rozvoja rôznych regiónov a znižovanie zaostalosti najviac znevýhodnených regiónov s dôrazom na hospodársku a sociálnu súdržnosť EÚ. Štrukturálne fondy sú jedným z najvýznamnejších nástrojov regionálnej a štrukturálnej politiky EÚ.